Вие сте собственик на бизнес, който търси начини за разрастване на бизнеса си?

И се чудите дали си струва да инвестирате усилия, за да направите и поддържате уебсайт?

Без значение какъв е вашият бизнес – малък или голям, стар или нов, предсказуем или иновативен – има голям шанс да нямате уебсайт онлайн или той да е безнадеждно остарял и да ви служи само като място, където сте оставили информацията си за контакт.

За някои от вас това може да изглежда, че има смисъл.

В края на краищата уебсайтовете могат да изглеждат без значение, скъпи и направо претоварващи за много предприемачи.

Ами ако ви кажа, че пропускате огромна възможност?

Инвестирайте във вашия нов уебсайт или променете стария си или бизнесът ви ще умре. Click To Tweet

Всъщност уебсайт ви трябва не само ако искате онлайн канал, който да ви помогне да генерирате потенциални клиенти, да ангажирате потенциални потребители и просто да бъдете там, където са хората. В наши дни задължително се нуждаете от онлайн присъствие, да ви има онлайн, хората да могат да намерят всякаква информация, която е свързана с вашия бизнес, преди да се свържат с вас.

И макар че нуждата от уебсайт може да изглежда очевидна за човека, който се занимава с ремонт на компютри или за уеб дизайнер на свободна практика, има много, много фирми – близо 50 процента, ако се вярва на статистиката – които абсолютно са забравили важността на уебсайта за техния бизнес.

„Според НСИ 60% от малките предприятия нямат уебсайтове.“

Така че защо още питате, имам ли нужда от уебсайт?

Необходим е растеж и устойчивост, за да се поддържа бизнесът силен, а това не става като се залага на едни и същи стари методи, които са били актуални преди години.

За да расте бизнесът, човек трябва да намери клиенти извън тези, които вече има.

И реалността е, че тези бъдещи клиенти търсят бизнеса ви онлайн.

Тогава, когато царуваше списъкът с телефонни номера

Помните ли някога, не толкова отдавна, почти религиозно използвахме списъка си с номера и телефонните указатели, за да решим всяка наша нужда. (Често дори търсехме от познати и се радвахме да се сдобием с номера на желан контакт)

Директориите с бизнес контакти, жълтите страници, телефонните указатели се радваха на нашата най- голяма почит.

Те изброяваха всички номера на хората и компаниите в даден район, за да можем да намерим помощ на локално ниво, когато се нуждаем.

Въпреки, че някои от тях тези бяха ужасно обемни, те бяха ограничен източник на информация.

Освен ако някоя компания не плати за поставяне на реклама, шансовете да разберете много за дадена компания освен името и номера, посочени в някаква основна позиция като „водопроводчик“ или „боядисване“, бяха нула.

Дори тези, които плащаха за реклами, бяха ограничени от технологията на тези носители.

Но сега, 150 години от първия телефонен апарат, телефонният указател е заменен.

Сега е ерата на онлайн търсенето.

Къде са хората?

Докато само 50 процента от бизнесите са онлайн, проучванията показват, че потребителите гледат на интернет като на един голям виртуален търговски център.

В действителност, според едно такова проучване, 91 процента от всички клиенти съобщават, че търсят своите стоки и услуги онлайн, а 93 процента признават, че проучват своя избор в мрежата.

При такива числа не става въпрос за това „Защо ми е нужен уебсайт за моя бизнес“, а по-скоро „Защо имам нужда от правилен уебсайт“.

Какво има в това за Мен?

Нека си го кажем. Бизнесът е за печелене на пари.

И без значение от вашия размер, местоположение или пазар, устойчивостта на бизнеса през 21-ви век означава да бъдете онлайн.

Има много убедителни причини да имате уебсайт.

Причина № 1: Дали някой се интересува от фирмени уебсайтове?

Абсолютно да.

Всъщност уебсайтовете продължават да имат авторитетна стойност за потребителите, което ги прави отлични възможности за предаване на идентичността и посланието на вашата компания.

Клиентите виждат добре оформеното онлайн пространство като демонстрация на вашите знания и професионализъм.

Добре проектираните уебсайтове ви позволяват да се погрижите както за вашия целеви пазар, така и за тези, които искате да привлечете.

Като имате свой собствен сайт, можете да се докоснете до това, което е в резонанс с вашата аудитория и да гарантирате, че продуктите, услугите или информацията, която искате да получават ги достигат ефективно.

Причина № 2: Уебсайтът ефективен ли е по отношение на разходите?

Може да заложите последната си стотинка за реклама, че е.

Да бъдеш онлайн е една от най-рентабилните форми за свързване с клиенти, а за малкия бизнес това е нещо, променя правилата на играта.

Само помислете за това: без печат, пощенски разходи или разходи за персонал, просто бърз, лесен, денонощен достъп до продуктите и услугите, които правят бизнеса ви уникален.

И с непрекъснато развиваща се технология като нов софтуер за оптимизация на търсачки (SEO) и приложения за мобилни устройства, можете да се свържете с тези бъдещи клиенти по по-смислени начини и в по-подходящ за тях момент, отколкото традиционната реклама някога би могла.

Най-доброто от всичко е, че когато присъствието ви е настроено правилно , клиентите ви всъщност сами ще дойдат при вас.

Причина № 3: Как уебсайтът ми помага да достигна до клиентите си?

По всякакъв начин.

Независимо дали търсят ревюта или услуги, продукти или информация, креативни идеи или практически съвети, възможността да достигнете до клиентите по начин, който е едновременно смислен и уникален за тях, подчертава защо малките фирми се нуждаят от уебсайт.

И тъй като всеки бизнес е толкова уникален, колкото хората, които го правят, уебсайтовете са перфектното средство, за да могат клиентите да разберат по-добре вас, вашия бранд, вашите продукти, услуги и персонал.

Уебсайтът дава възможност за осъществяване на комуникация, преди потребителите да прекрачат прага ви, да дойдат в офиса или магазина ви, да говорят с търговския персонал.

Уебсайтът позволява бизнес отношенията да се развиват по начин, който клиентите оценяват.

Както всеки добър собственик на бизнес знае, връзките с клиентите са най-добрият начин за постигане на здрава основа и с помощта на уебсайт тези отношения не могат да бъдат по-лесни за изграждане и насърчаване.

Причина № 4: Наистина ли уебсайтът е толкова лесен?

Дори и за тези от нас без вродена технически способности, уебсайтовете са далеч по-лесни, отколкото изглежда на пръв поглед, и те стават все по-лесни през цялото време.

„Сега е най-доброто време да се възползвате от онлайн пространството, тъй като има безкрайна колекция от ресурси.“ Click To Tweet

И макар да има толкова много експерти, уроци и инструменти, които да ви помогнат да ви насочат към успеха, не просто инсталирането прави тези уебсайтове толкова полезна инвестиция.

Все повече и повече хора се обръщат към интернет за цялата информация, която им е нужна. По този начин, когато сте онлайн, улеснявате потребителите да ви намерят, а вие да изградите потенциална клиентска база чрез интелигентен маркетинг за съдържание.

Уебсайтовете предлагат множество начини за свързване, актуализиране, популяризиране и получаване на обратна връзка, всички с минимални усилия от ваша страна, в сравнение с традиционните методи от миналото.

И така, кои видове компании се нуждаят от уебсайтове, за да успеят?

С една дума: вашата.

От занаятчии до производители и технически доставки на едро, има цял набор от потребители, които само чакат подходящата стръв.

И докато някои предприемачи отиват на вече съществуващи сайтове, за да продават своите стоки – eBay, Etsy, Amazon, iCraft Gifts или OLX – има много, за които собственият уебсайт със сигурност е най-добрият начин.

Една бизнес сфера, която наистина процъфтява онлайн, е индустрията на услугите.

Уебсайтовете помагат за разпространението на информацията, споделят примери и разширяват пазара за обслужващата индустрия без режийни разходи, свързани с реклами или физически ресурси като помещения, наеми, хора и заплати.

Тя позволява на много фирми, базирани на услуги, да намалят разходите си и да направят цените си конкурентноспособни.

Но уебсайтовете не се свеждат само до продажба на нещо.

„За много хора уебсайтът предоставя възможност за връзка с потребителите, като представя имиджа на компанията по начин, който контролирате.“ Click To Tweet

За компаниите от B2B (бизнес към бизнес) сферата онлайн присъствието е от изключително важно значение.

Потенциалните партньорски компании определено ще имат желание да получат информация за вас.

Затова трябва да я направите достъпна, за да не ги разубеждавате. Като не могат да намерят нищо за вас, ще отидат при конкурентите.

Има ли нужда моят бизнес от уебсайт, ако съм в социалните медии?

Въпреки че може да сте склонни да мислите, че всички онлайн формати са еднакви, важно е да запомните, че интернет е като океан с много различни риби, плуващи във водата.

Социалните медии са много нестабилни, с постоянно променящи се алгоритми, които правят невъзможно да се предскажат.

Това, което работи днес, може да се окаже пагубно за вашия успех утре.

Но какво, ако имам страница във Facebook – това е достатъчно, нали?

За съжаление много фирми мислят за Facebook не като за социални медия, а като вид безплатен уебсайт.

Някои от тези компании научиха по трудния начин, че без собствен уебсайт, тяхното онлайн присъствие зависи от непрекъснато променящите се правила на платформата за социални медии (като Facebook) и непостоянната публика.

От друга страна, уебсайтовете могат да работят много добре съвместно със социалните медии, осигурявайки център, който, въпреки че е постоянен, със сигурност не е статичен.

Така целият контрол остава ваш, от съобщението и съдържанието до начините за споделяне на информация.

И така, предполагам, че имам нужда от уебсайт, създаден от нулата?

Докато някои го наричат ​​”дигиталната ера”, а други го виждат като нормална тенденция, реалността е, че акулите не плуват дълго в празни води.

„Вашият бизнес е продължение на вас самите.“ Click To Tweet

Вие непрекъснато се развивате, устоявате на натиск и не позволявате на възможността да ви отмине – така че защо да чакате?

Защо ми трябва уебсайт? Излезте онлайн или бизнесът ви ще умре. Click To Tweet

Помислете за уебсайта си като за своя виртуален магазин, маркетингова кампания и източник на информация, всичките обвити в един лесно достъпен пакет, който се влива и се слива с естествения прогрес на вашия бизнес.

С това не трябва да се бърза, а по-скоро да бъде внимателно изградено със същата грижа и внимание, които влагате във всички останали компоненти на вашия бизнес.

Не просто сте скочили и сте измислили логото или името на бизнеса си от първия път, нали? Мислили сте за това, изследвали сте го и сте го преработвали, докато не сте го направили точно.

Същото трябва да е валидно и за вашето онлайн присъствие.

Това ще изисква внимателна комбинация от маркетинг, връзки с обществеността, кодиране, дизайн, копирайтинг, настройка на потребителското преживяване, фотография и други, за да получите оригиналния, но ефективен уебсайт, от който вашата компания има нужда и заслужава.

Звучи като много работа, но не се притеснявайте – това е постижимо!

Може да разчитате на помощ

Разбира се, ако четете това, има вероятност да не сте в бизнеса с дизайн на уебсайтове и стартирането на процеса за създаване на ефективен уебсайт може да изглежда като обезсърчаваща задача.

Това е нормално: понякога всеки има нужда от помощ.

И затова се гордеем със стратегиите, които създаваме, правилното съдържание, което доставяме и помощта при създаването на вашия уебсайт ипланиране на стратегия за съдържание.

От най-малкия детайл до цялостното впечатление за даден сайт, ние сме тук, за да ви помогнем с вашите онлайн маркетинови усилия.

Свържете се с нас за безплатна консултация, за да видим как можем да ви помогнем.

Имате голямо море, което да завладеете, така че оставете другите малки риби да плуват сами.