Здравейте и добре дошли

Преди да продължите по-нататък, бих искала да ви благодаря, че се интересувате от мен, от живота ми и от работата ми. Надявам се, че моят дигитален дом ще бъде вдъхновение и покана за вас да се присъедините към мен във всеки аспект от работата ми, който говори на сърцето, ума ви и желанието ви да се променяте и развивате и да движите себе си, семейството си, проектите си, хората около себе си и човечеството напред.

В кръвта ми е заложено да се стремя към живот в развитие, с цел и смисъл, но както всички знаем, да намерим вашата страст и предназначение може да бъде предизвикателство. Понякога, точно когато си мислиш, че си намерил пътя, пътят може да се промени, като те оставя да си задаваш въпроси, да се съмняваш в себе си и дори да започнеш отначало. Понякога може да е трудно да разбереш, че ограниченията, които смяташ за норма, са всъщност твоите самоограничения. 

Моето собствено пътешествие беше пълно с обрати. Понякога се чувствах сигурна, а друг път – изпълнена със съмнения. Силна, а после безсилна и уплашена. Мощна и слаба. Безстрашна и скована от страх. Но през цялото време едно нещо винаги е било постоянно: Моята вяра и моята страст всеотдайно да правя неща, които имат смисъл, които водят до развитие и да бъда в услуга на моето семейство, моята общност и на света.  Моето желание да бъда свободна да правя нещата по по-добрия начин, да отстоявам идеите си, да не спирам да уча и да създавам.

Израснах в нормално, но предприемчиво семейство от средната класа в малък град. Родителите ми започнаха да се занимават с бизнес веднага, щом това стана възможно и позволено. От семейството си съм научила, че животът и съдбата ни са в нашите ръце, но и отговорността за всичко, което правим е наша.

Винаги съм била дълбоко любопитна за всичко, особено за хората, числата, думите, технологиите и тенденциите, така че маркетингът беше естествен избор за мен.

Маркетингът не спира да ме очарова вече 25 години и това е една от причините да пиша в блога, да създавам уроци и статии и да продължавам да развивам квалификацията си в тази посока.

А според моя професор по маркетинг, д-р Юлия Узунова  – „Маркетолозите са онези фини хора, които живеят и работят на ръба на материалното и духовното“.  Това в огромна степен съчетава моя прагматичен подход с моята привързаност към абстрактни идеи.

Като всички жени, и аз съм носила много шапки през целия си живот – дъщеря, сестра, съпруга, приятелка и най-важното – майка. Имам две прекрасни деца, с които заедно откриваме тайните на живота и се подкрепяме взаимно. Те са и винаги ще бъдат всичко за мен. Без значение с какво се занимавам професионално, те винаги са били моят фокус и приоритет. Толкова се гордея с тях и като всяка горда майка обичам да споделям какво правят – но само с тяхно разрешение!

Интересувам се от темите за комуникация, нетуъркинг и социална психология.

Интересувам се от начина, по който работи човешкият мозък, невропсихологията и процеса на учене. Интересна ми е темата за изкуствения интелект, естествените езици и езиците за програмиране.

Автоматизация, делегиране, ефективна бизнес и лична комуникация са другите неща, коите ме интересуват.

Обичам да чета, пиша, пътувам, и танцувам, приятелките и двете си деца.

В последно време силно ме интересуват правата и възможността за свобода и изява на жените, защото въпреки привидната промяна, жените все още търпят ограничения, произлизащи от затвърдени убеждения в мисловните модели и на обществото, а още повече на тях самите.

Благодаря ви, че спряхте тук!

Последвайте ме в социалните медии, за да видите някои мисли и прозрения, които споделям там.

нека да стартираме

вашия проект!

„Бизнесът има само две функции - маркетинг и иновации.“

Милан Кундера, писател и драматург