Когато стартирате нов уебсайт, инвестирането в правилното съдържание е от решаващо значение.

В допълнение към „разкрасяването“ на вашия сайт с чудесно копи, което поддържа целите на вашата компания и разговаря с вашата аудитория, доброто съдържание ви помага да спечелите онлайн експозиция в резултатите от търсачките, класиране, потенциални клиенти, трафик – и повишава шансовете ви за конвертиране на нови клиенти.

Но в кои видове съдържание трябва да инвестирате, ако тепърва започвате?

Може да се чудите над въпроси като “Да стартирам ли блог?”, “10 или 50 страници с уеб съдържание да създам, да пускам ли съдържание в социалните медии (и ако да, как?)… Това са само част от многото въпроси, които хората имат, относно тяхното съдържание онлайн.

Тук сме, за да ви помогнем с ръководство за десет критични типа съдържание за всеки нов уебсайт. Продължете да четете!

Тук сме, за да ви помогнем с ръководство за десет критични типа съдържание за всеки нов уебсайт. Продължете да четете! Click To Tweet

Съдържанието в числа: 5 причини да инвестирате в съдържание

Първо, нека проучим защо трябва да обмисляте дългосрочна инвестиция в маркетинг на съдържание, ако просто стартирате сайт.

Вижте няколко статистики за маркетинг на съдържание:

  1. Повече от 200 милиона души в момента използват рекламни блокери.

Въпреки че може да не изглежда, че това има голямо значение за вашия сайт, това означава, че страхотното съдържание е един от малкото начини за достъп до пощенските кутии и компютрите на клиентите.

  1. Съдържанието помага за запомнянето на бранда.

През 2015 г. IBM направи проучване, което доказа, че 56% от маркетолозите на съдържание вярват, че персонализираното съдържание спомага за по-висок процент на ангажираност с клиентите. Колкото по-лесно е вашият бранд да бъде запомнен от клиентите, толкова по-лесно ще бъдете да получите ангажираност чрез съдържанието.

  1. Хората прекарват средно 37 секунди на едно съдържание.

Ако искате хората да прекарват повече време на вашия уебсайт, един от най-добрите начини да го направите е да инвестирате в съдържание, което ги кара да почувстват нещо. Според Content Marketing Institute, висококачественото, подходящо съдържание насърчава читателите да останат по-дълго на вашия уебсайт.

  1. Маркетингът на съдържание е 62% по-малко скъп от изходящия маркетинг.

Въпреки че много хора приемат, че съдържанието е скъпо, то е доста по-евтино от традиционните методи за реклама и изходящ маркетинг. Нещо повече – то също е три пъти по-ефективно.

  1. Съдържанието задвижва по-високи проценти на конверсия.

Когато хората приемат създаването на съдържание в своите маркетингови стратегии, те се радват на коефициенти на конверсия приблизително шест пъти по-високи от тези на своите конкуренти.

Имайки предвид тези числа, е ясно, че не само не можете да си позволите да не инвестирате в съдържание за вашия уебсайт, но това, че да решите кое съдържание работи най-добре с вашия бранд е от решаващо значение за преосмисляне на вашата онлайн маркетингова стратегия.

10 типа съдържание, от които се нуждае всеки уебсайт

Ако създавате нов сайт, не го стартирайте, без първо да се уверите, че имате всеки от тези десет типа съдържание:

1. Уеб страници

Какъв би бил уебсайт без уеб страници? Какъвто и да е вашият бизнес, от съществено значение е да имате някои страници за вашия сайт. За повечето фирми ще има страница „За нас“, „Контакт“ и „Услуги“, “Помощ”, въпреки че можете да изберете да добавите или махнете страници, както сметнете за добре.

Не забравяйте, че дължината на вашите уеб страници е важно съображение.

Ако са твърде дълги, рискувате да загубите вниманието на читателя си, особено ако не форматирате правилно страниците си. Ако са прекалено кратки, рискувате да не предоставите достатъчно информация или подробности, за да бъдете полезни за вашите читатели.

Като общо правило уеб страниците трябва да съдържат поне 300 думи. Въпреки че това ще бъде твърде малко, за да обхване повечето теми, е добре да го имате предвид, когато започвате да създавате уеб страниците за вашия нов сайт.

2. Блог

Слушайте внимателно: имате нужда от блог. Имам предвид жив блог.

Без блог вашият уебсайт не само няма да се представя толкова добре, колкото бихте искали, но ще пропуснете ценна възможност да предоставите на читателите си релевантност – един от най-желаните и важни фактори в онлайн маркетинга.

Въпреки че много компании подценяват важността на блога, Impact Branding And Design отчита, че:

  • Уебсайтовете с блогове имат тенденция да имат 434% повече индексирани страници от техните конкуренти .
  • Нещо повече, 47% от клиентите си взаимодействат с 3 – 5 парчета съдържание, преди изобщо да разговарят с представител по продажбите.

И любимата ни статистика за блогове (Hubspot):

  • Фирмите, които публикуват над 16 блога на месец (4 + / седмично), получават 3.5x ПОВЕЧЕ трафик от бизнесите, които публикуват 0-4 публикации.

Еха!

3.5x повече трафик от вашите конкуренти, само от последователни, обемни блогове.

Така че, защо все още нямате?

Наличието на библиотека с качествено, подходящо съдържание може да направи голямата разлика между конвертирането на клиент, до загубата му в морето от други компании, които се борят за неговото внимание. Ако това не е достатъчно, за да разберете важността на блога, B2B маркетолозите, които блогват, редовно печелят средно с 67% повече клиенти от маркетолозите, които не го правят.

За щастие е по-лесно от всякога да интегрирате блог с вашия уебсайт. Днес платформите за съдържание като WordPress предлагат вградени блог функционалности, които са лесни за управление и използване, дори и за начинаещи. За да управлявате вашия блог ефективно, използвайте функцията му за планиране, за да публикувате последователно и да давате на читателите си нещо, което да очакват редовно. Ако делегирате писането на статии правилно, това ще се преверне в добър актив за вашия бизнес за продължителен период от време.

Една от любимите ни услуги за съдържание е текущата и постоянна поддръжка на блогове. Ние пишем, планираме, създаваме изображения и публикуваме, в нашите пакети за блогове.

3. Мета съдържание

Мета съдържанието е често пренебрегвана форма на онлайн съдържание.

Въпреки че не получава толкова внимание, колкото привлекателните форми на съдържание като блогове или социални медии, тя играе решаваща роля в онлайн света.

Когато търсите нещо в Google, мета съдържанието е фрагмент от текст, който се появява на страницата с резултати от търсещата машина или SERPs. Ето как изглежда:

Мета съдържанието работи, за да ви даде представа каква информация съдържа една статия или страница и ви помага да разберете какво ще научите от дадено съдържание.

Като такова е от съществено значение да бъде много добре направено. Ако не знаете как да пишете мета съдържание самостоятелно, е разумно да наемете някой, който го прави. Когато се прави правилно, мета съдържанието ще засили вашето SEO и ще помогне за подобряване на честотата на кликване, като и двете могат да имат драматично и дълготрайно влияние върху видимостта на вашия уебсайт.

4. Описания на продукти

Ако имате сайт за електронна търговия, където продавате неща онлайн, страхотните описания на продуктите са от решаващо значение.

Помислете за това: ако човек не може да вземе и докосне вашия продукт, описанието на продукта е единственото нещо, което ще му помогне да разбере спецификациите на продукта и неговата стойност.

За да помогнете на описанията на вашите продукти да се представят възможно най-добре, поддържайте ги кратки, вълнуващи, подробни и съобразени с вашата целева аудитория. И за да им помогнете да се класират, използвайте ключови термини в заглалвията и описанията на вашите продукти, които подходящи за SEO.

Вижте това хубаво описание на продукт от Paracanna:

5. Страница „Свържете се с нас“

Когато става въпрос за страницата „Свържете се с нас“, много търговци блокират. Въпреки че почти всеки знае, че тук трябва да включите форма за контакт или вашата информация за контакт, може да е трудно да разберете дали трябва да добавите някакво съдържание и ако да, какъв тип.

Страницата за контакти не се различава от всяка друга страница на вашия уебсайт, но тя заслужава съдържание, изработено с любов.

Имайки това предвид, помислете за наемането на писател, който да ви помогне да създадете страхотно копие на страницата за контакт. Мислете за тази страница като за последен призив за действие (CTA): колкото по-завладяваща е страницата ви за връзка с вас, толкова по-голяма е вероятността хората да се свържат.

6. Страница „За нас“

Една от най-посещаваните страници на всеки уебсайт е страницата „За нас“.

Когато хората отиват на вашия сайт, те естествено се интересуват кои сте вие и какво правите се насочват към страницата ви „За нас“, за да разберат.

Важно е този раздел на вашия сайт да бъде възможно най-информативен и автентичен. Спрете само за минута; не искате да бъдете като всички други страници „За нас“. Докато съдържанието на уебсайта служи за да даде на сайта ви някаква структура, то също така ви помага да брандирате вашата компания.

Поради това е важно да намерите начини да покажете персоналността си в тази ключова страница и да се уверите, че говорите с читателя си (и потенциалния си клиент) за вашите приоритети и цели като компания. Това е чудесно място, в което да включите малко информация за вашите учредители, партньори, персонал и как сте започнали като компания. Също е чудесно място, да покажете че вие и читателя ви имате общи ценности. Ето един хубав пример за страница “За нас”: LuminAid

7. Профили в социалните медии

Мислите, че профилите в социалните медии нямат нищо общо с вашия уебсайт? Помислите отново.

Когато хората идват на вашия сайт, те искат да намерят други начини да взаимодействат с вас. Един от най-добрите начини да научат повече за вашата компания е чрез профилите си в социалните медии. Това означава, че когато стартирате уебсайт, трябва да имате различни социални профили с връзки за кликване върху тях, на място, където бъдещите клиенти могат да ги видят.

Преди да стартирате уебсайта си, отделете време, за да настроите поне страница във Facebook и Instagram. Повечето търговци използват повече от две социални платформи, но тези, които решите да използвате вие, ще зависят от вашия бранд и цели. Имайте предвид, че не искате да се ангажирате с прекалено много със социалните медии, така че трябва да изберете да развивате само профилите, които можете да поддържате.

Застоялият профил е много по-вреден от несъществуващия профил. След като създадете вашите профили, свържете ги с вашия блог, за да могат вашите последователи да получават незабавни актуализации за всичките ви нови публикации.

8. Описания на услугите

Без значение какво правите, искате да включите в уебсайта си малко информация за услугите, които вашата компания предлага. Уверете се, че всяко описание на услугата е изчерпателно и подробно. Получавате бонус точки, ако можете да предоставите пример за услуги, които сте предоставили, или проекти, които сте свършили в миналото.

Въпреки че има известен дебат дали да публикувате цените си, много експерти се застъпват за това. Това е така, тъй като публикуването на вашите цени улеснява клиентите да получат цялата информация, от която се нуждаят при първия им посещение на вашия сайт, което помага да направите вашия сайт по-ценен за тях.

Освен че имаме цени на нашите продукти в Магазин за съдържание и на плановете за маркетинг, имаме и страница за ценообразуване и политика за съдържание, където има таблица с най-често поръчваните продукти, за бързо сравнение. В индустрия, в която много малко конкуренти са прозрачни, получаваме постоянно добри отзиви от нови клиенти, които могат да намерят нашите тарифи след няколко минути след като попаднат на нашия сайт за пръв път.

9. Съдържание на началната страница

Помислете за копието на началната страница на уебсайта си, като фасадата на вашата къща: това е първото нещо, което хората виждат, когато се приближават. За това оптимизирането на съдържанието на вашата страница е от съществено значение. Тук няма място за икономия.

Когато пишете съдържанието на началната си страница, стремете се да постигнете баланс между достъпност и професионалност. Текстът трябва да даде на читателите непосредствена представа кои сте вие ​​и вашата компания и какво могат да очакват от останалата част от вашия онлайн материал.

10. Твърди данни

Едно от най-мощните неща, които можете да използвате, за да убедите хората в нещо, са данните. Имайки това предвид, може да помислите да включите в уебсайта си някои данни за това, защо услугата или продуктът ви е ценен, на колко хора сте помогнали и колко проекта сте направили.

Може да включите също някои статистически данни, които са от значение за вашия продукт или услуга Тези данни трябва да са на видно място в началната страница на вашия сайт, където ще бъдат най-видими за вашите клиенти, а също ина ключви места като страницата за нас и специфични страници за услуги и продукти.

Вашият нов сайт няма да работи без изключително съдържание

Вашият фокус не трябва да се разделя неравномерно, когато работите върху новия си уебсайт или правите ребрандинг. Не бъдете онзи собственик на бизнес, който се фокусира единствено върху дизайна, структурата и функционалността. Защото “Не е толкова важно”. Можете да загубите всяко качествено предимство на вашия сайт поради лошо съдържание.

Помислете за това: Създаването на уебсайт е 50% технология (разработка) и 50% съдържание.

За новите собственици на уебсайтове е лесно да се затрупат толкова много в стартирането на своя сайт, че да получат лошо съдържание на уебсайта си, но това е смъртна присъда.

Колкото по-професионално изглежда вашият сайт при стартирането му, толкова по-лесно ще ви бъде да влезете в играта с новия си бизнес или уебсайт.

Въпреки че тези форми на съдържание ще помогнат вашия сайт да стане завършен и уникален, той не свършва до тук. Бъдете сигурни, че имате на разположение редактор и писател, така че не пропускате никакви критични грешки, които да направят вашият бранд да изглежда зле.

Време ли е да инвестирате в съдържание за вашия нов уебсайт? Ще се радваме да помогнем. Говорете с нас днес!

Тази статия беше публикувана за пръв път на: https://mediaviva.net/sadarzhanie-za-nov-uebsayt/